Samsun Klas Haber

İlkadım’da İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması

İlkadım’da İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması
20 Mayıs 2021 - 7:04

İSTİKLAL MARŞI’NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI SONUÇLADI

BİRİNCİLİĞİ EMİR YAĞIZ GENÇAY OMUZLADI

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 100’üncü yılı anısına İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren finalistler belli oldu.

İlkadım  Belediyesi ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü nedeniyle “İstiklal Marşını” en güzel okuma yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği Emir Yağız Gençay omuzladı.

Protokol çerçevesinde Resmi Ve Özel Lise düzeyinde düzenlenen “ İstiklâl Marşını Güzel Okuma”  Yarışmasına 27 okul katılım sağladı. Milli Mücadelenin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ve aynı zamanda mücadeleye coşku kazandıran İstiklal Marşını, katılım sağlayan yarışmacılar coşkuyla videolara okudu. Sergiledikleri üstün performanslarıyla birbirine çok yakın puan alan öğrenciler, jüriyi derece belirlemede bir hayli zorladı. Jürinin performansları “şiire hâkimiyet, beden dili, vurgu tonlama, diksiyon” kriterleri üzerinden değerlendirdiği yarışmanın birinciliğini İlkadım Final Akademi Fen Lisesi 11.sınıf öğrencisi Emir Yağız Gençay, ikinciliği ise Samsun Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Yağmur Naz İpek, üçüncülüğü ise Tülay Başaran Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Büşra Özdemir oldu.

“Katılım sağlayan tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyorum”

İstiklal Marşı, ülkemizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ne zorluklarla kurulduğunu, ne fedakarlıkların gösterildiğini anlatan yazılı bir belge olduğunun altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Bu yarışma ile amacımız çocuklarımızda milli marşımızın önemi konusunda farkındalık oluşturmaktır. Yarışmaya ilgi gösteren tüm katılımcılara gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Jürimizin yarışmaya katılan tüm çocuklarımızın performanslarından etkilendiğini ve seçim yapmakta zorlandığını söylemeliyim. Çocuklarımızın, gençlerimizin İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılında, marşımızı okurken gösterdikleri çaba ve heyecan her türlü takdiri hak ediyor. Dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“Ödüller sahiplerini buldu”

Yarışmanın belirlenen ödüllerini Birinci olan Emir Yağız Gençay Laptop, ikinci olan Naz İpek Bisiklet, yarışmanın üçüncüsü Büşra Özdemir Tablet ödüllerini almaya hak kazandı.