Samsun Klas Haber

İlkadım’da Yeni Belediye Binası İçin Geri Sayım Başladı

İlkadım’da Yeni Belediye Binası İçin Geri Sayım Başladı
01 Şubat 2018 - 13:56

İlkadım Belediyesi

Geçen sene Şubat ayı sonunda temel hafriyat çalışmaları için ilk kazmanın vurulduğu Belediye Yeni Hizmet Binası’nın resmi temel atma töreninde söz verildiği 19 Mayıs 2018’e yetiştirilmesi için çalışmalar hız kazandı.

TEK ÇATIDA DAHA KALİTELİ HİZMET

12 ay önce toprağa vurulan ilk kazmanın ardından çatısı yapılarak devam eden belediye yeni hizmet binasının inşaatı 109 gün sonra tamamlanıyor.  Belde belediyelerin tüzel kişiliklerinin kaldırılmasından sonra 9 yıl iki ayrı hizmet binasında vatandaşlara hizmet vermeye çalışan belediye artık tek çatı altında toplanarak yeni yerinde hizmet verecek.

YÜZDE 85’İ TAMAMLANDI

Geçen sene Mart ayında başlayan inşaatın yüzde 85’inin tamamlandığını kaydeden Başkan Tok, “ 327 bin nüfuslu bir ilçeye yeni hizmet binası yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1994 yılında İlkadım Belde Belediyesi olarak kurulan, 2008 yılında tüzel kişilikleri kaldırılarak kapatılan Gazi ve Yeşilkent Belde Belediyelerinin İlkadım adı altında birleştirilen ilçemize, 24 yıl aradan sonra nihayet yeni hizmet binası yapıyoruz. İlçemizde İlkadım ve Gazi binalarında hizmet vermekteyiz. Binaların ayrı yerlerde olmasından dolayı kopukluklar yaşamaktayız.  Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına teknik ve idari birimleri tek çatı altında birleştireceğiz. “dedi.

SÖZ VERİLEN TARİHTE AÇILACAK.

Hizmet binamızın açılışını Samsun ve Türkiye için önemli bir tarih olan 19 Mayıs’a yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Tok, “Selçuklu mimarisi kullanılarak içerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu camii, meydan, çocuk kreşi, spor alanları,  toplantı salonu, kafeterya, otopark ve dinlenme noktalarının olacağı alanda öte tam teşekküllü külliye inşa ediyoruz. Kıran Mahallesi’nde 20 dönümlük alan içerisinde 11 dönümlük alana yapılan bina tamamlandığında modern mimarisiyle bölgesinin kentsel gelişimine de önemli ölçüde katkı sağlayacak. Şehir merkezindeki yoğunluğu rahatlatarak şehrin güneyinde bulunan alanları da geliştirecek” diye konuştu

Yeni Hizmet Binası 24 yıl sonra yeni hizmet binasına kavuşuyor.