Samsun Klas Haber

Kalkınmanın temeli eğitim

Kalkınmanın temeli eğitim
23 Şubat 2018 - 10:50

İlçedeki anaokullarını ziyaret ederek çocuklarla buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kalkınmanın temelinin eğitim olduğunu belirterek, yaptıkları eğitim yatırımlarıyla sadece Canik’i değil, Samsun’u da eğitimde daha ileriye taşıdıklarını söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Belediyeevleri Anaokulu ile Yavuzselim Mahallesi’ndeki Gülbahar Hatun Anaokulu’nu ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bakiye Can Usta ve dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına giren Nurten Akkuş’un da bulunduğu ziyaretlerde miniklerle sohbet eden Başkan Genç, çocuklarla birlikte okuma etkinliği gerçekleştirdi.

81 İLDEN BAYRAK

Başkan Genç ayrıca, Yavuzselim Mahallesi’nde bulunan Gülbahar Hatun Anaokulu tarafından “81 İl 81 Bayrak” projesi kapsamında 81 İlden gelen bayrak çalışmaları sergisini de gezdi. Sergide, çocuklar tarafından Antep’in fıstığından Aydın’ın efesine, Karaman’ın koyunundan Çorum’un leblebisine kadar illerin öne çıkan özelliklerinden hazırlanan bayraklar oldukça ilgi çekti. Başkan Genç, proje sahibi ve emeği olan öğretmenler ile öğrencileri tebrik etti.

EĞİTİME DEV KATKI

Bilgi çağı olan 21. yüzyılda çocukların geleceğe daha iyi hazırlanması için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirten Başkan Genç, “Canik Belediyesi olarak, eğitime yapılan yatırımın geleceğe atılan en büyük temel olduğu inancıyla son 14 yılda şehrimizin eğitim çıtasının yükselmesine önemli katkılarda bulunduk. Bugüne kadar 7 olan okul sayımızı 42’ye yükselttik. Onlarca okulumuzun fiziki kalitesini artırdık. Gerek fiziki, gerek teknolojik yatırımlar gerekse arsa tahsisi olmak üzere eğitime bugüne kadar yaklaşık 200 milyon lira katkı sağladık” dedi.

EĞİTİMDE DE ÖNDE OLMALIYIZ

Yaptıkları eğitim yatırımlarıyla sadece Canik’i değil, Samsun’u da eğitimde daha ileriye taşıdıklarını belirten Başkan genç, “Kalkınmanın temel unsuru eğitim olduğu günümüzde, dünya iyi eğitimi ve bilgi sermayesini zorunlu kılıyor. Güçlü bir ülke olmak için her alanda olduğu gibi eğitimde de en önde olmalıyız. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. Aslında eğitim yatırımları ile geleceğimizi inşa ediyoruz” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ MESELE EĞİTİM

Medeniyet iddiası olan toplumlar için eğitimin en önemli mesele olduğuna da işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi: “3. Bin yılda medeniyet iddiamızı sürdürmek istiyorsak, eğitim kalitemizi geliştirmeliyiz. İşte bu nedenle belediye olarak yasal olarak zorunlu görevimiz olmamasına rağmen eğitime en çok yatırım yapan belediyeyiz. Bugün Canik’te 5 bine yakın çocuk ve gencimiz, kurduğumuz eğitim tesislerinden yararlanmaktadır. Türkiye’nin en çok sıbyan mektebinin Canik’te olmasının sebebi, milli ve manevi değerlerimize sahip bir gençlikle medeniyet iddiamızı sürdürme arzumuzdur. Anaokulu öğrencilerinin sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Genç, dünyanın iyi 10 öğretmeni arasına girmeyi başaran Nurten Akkuş’a, Canik Belediyesi kurs merkezlerinde kursiyer kadınlar tarafından üç boyutlu perspektif sanatıyla yapılan tablo hediye etti.