Samsun Klas Haber

Mert’te Sel korkusu

Mert’te Sel korkusu
03 Haziran 2020 - 15:47

Mert Irmağında Şaşırtan görüntü

 Yıllardır temizlenmeyen Mert Irmağı yatağı içinde oluşan ağaçlar ve  bitki örtüsü taşkın rişki oluşturken, vatandaşların ise sedde içini tarım alanına çevirmesi, baraka kulübeler kondurması  görenleri şaşırtıyor.

İlkadım ve Canik  İlçesi’nin sınırlarını belirleyen ve Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından sel ve su aşkınlarını önlemek için milyarlarca lira harcanarak yapılan Mert Irmağı Taşkın Koruma Seddesi, adeta ormana döndü.  DSİ’nin sorumluluk alanı içinde  bulunan Mert Irmağı yatağı , yıllardır temizlenmediği için taşkın riski oluşturuyor. Irmağın ,Derebahçe Mahallesi  sınırları içinde taşkın koruma sahası içinde ise vatandaşlar sebze yetiştiriciliğine başladı. .

 

Bir taşkın yaşanması halinde felaketle sonuçlanabilecek olayların yaşanmaması için, yetkillere seslenen vatandaşlar,” Zamanında çok seller yaşadık. DSİ yetkilileri, yıllar önce bu beton seddeyi yaparak  taşkın yaşanmasının önüne geçti.   Son yıllarda DSİ yetkililerinin vurdum duymazlığı yüzünden her han bir felaket yaşayabiliriz.”dediler

Irmak yatağının  içinin,  ağaçtan, ottan görünmez hale geldiğini belirten vatandaşlar,’ Allahını seven bir yetkili bu durumu görmüyor mu? Barakadan ev yapan mı ararsın, Bağ bahçe yapan mı arasın. Ne ararsan var.  DSİ ne iş yapıyor. Bunların müdürü yok mu neden  görmüyor?’ diye isyan etti.

Samsun Klas Haber