Samsun Klas Haber

Özdağ: Bafra Ovası’na kıymayın !

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Tarım Bakanı’na seslenerek, “Bafra Ovası’nın sebze hali görünümlü imara açılmasına müsaade etmeyin “dedi

Özdağ: Bafra Ovası’na kıymayın !
01 Aralık 2023 - 19:09

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ: Bafra Ovası’na kıymayın !

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Tarım Bakanı’na seslenerek, “Bafra Ovası’nın sebze hali görünümlü imara açılmasına müsaade etmeyin “dedi

Sudan topraklarında tarımsal faaliyetler için kurulan Türk Sudan Uluslararası Tarım Ve Hayvancılık AŞ’nin, Cumhurbaşkanı kararıyla tasfiye edilmesine karar verildi.
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Türkiye’de tarım politikalarında kötü yönetimin ve beceriksizliğin ilanı Sudan’da arazi kiralayanlar,  kendi ovalarımızı yok ediyorlar! “dedi.

 

10 MİLYON DOLAR NEREYE HARCANDI?

Özdağ, “Böylesine tarihsel tarım birikimleriyle, toprak zenginliğiyle, yedi farklı coğrafi bölgesi ve dört iklimiyle ülkemizin tarım potansiyelini değerlendirmek yerine iç çatışmaların hüküm sürdüğü çöl iklimlerinde tarımsal maceralar aramak çiftçimize hakarettir.
TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunun 31 Mayıs 2022 tarihli tutanaklarına göre Sudan’da kurulan şirket için o tarihe kadar harcanan para 10 Milyon Dolar’dır.  Bu para nereye harcandı ve kim için harcandı?
Bu şirketi kuranlar, bu şirkette yöneticilik yapanlar aldıkları maaş ve diğer ödeneklerin hesabını vermelidir. Belli ki halkımızın vergilerinden kesilen bu para AK Parti’nin kadroları için harcanmıştır “dedi.

 

YERLİ VE MİLLİ TARIM VURGUSU 

Tarım Bakanı’na seslenen Özdağ, “Gelin Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu, Tarım Kanunu, Mera Kanunu başta olmak üzere ülke tarımının geliştirilmesi, çiftçilerimizin korunmasını ve desteklenmesini sağlayan kanunların tam olarak uygulanmasını sağlayın.Bafra Ovası’nın sebze hali görünümlü imara açılmasına müsaade etmeyin. Gelin Sudan’da arazi kiralama sevdası yerine kendi ovalarımıza, meralarımıza ve çiftçilerimize sahip çıkalım. Hem daha ucuz, hem yerli hem milli tarım politikasını uygulayın “dedi