Samsun Klas Haber

SAMSUN’DA HAVA DURUMU!

SAMSUN’DA HAVA DURUMU!
04 Şubat 2022 - 6:25

Meteoroloji Akşam Saatlerini İşaret Etti! 4 Şubat Cuma Samsun Hava Durumu

Meteoroloji Akşam Saatlerini İşaret Etti! 4 Şubat Cuma Samsun Hava Durumu

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Samsun’da hava bugün (4 Şubat Cuma) Parçalı ve çok bulutlu, bugün akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu 8 derece olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun ve ordu’nun kıyı kesimlerinde yağmur, Kastamonu ve Sinop’un kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde sıcaklığın 3 ila 5 derece azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde rüzgarın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Bölgenin kıyı kesimlerinde rüzgarın kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda Aksamalar, Çatı Uçması, Ağaç ve Direklerin Devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgemizin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Buzlanma, Don Olayı, Ulaşımda aksamalar vb.)karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.