Samsun Klas Haber

Samsun’da Milyonlarca Liralık Yatırım Çürümeye Terkedildi..!

Samsun’da Milyonlarca Liralık Yatırım Çürümeye Terkedildi..!
23 Ocak 2018 - 12:41

Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan Akdağ Kayak Merkezinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından yapılan iki otelin kapalı durumda olması şaşkınlık yaratıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Akdağ Kayak Merkezinde inşasına başladığı otel inşaatı 4 yıldır bir türlü bitirilemezken, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ait otele ise kayak merkezine gelen hiç bir sivilin alınmadığı gündeme geldi. Kamu personeline kullandırılan üniversitenin oteline ise açıldığı günden bu yana rezervasyon yapılmadığı binanın adeta çürümeye terk edildiği ileri sürüldü.

OTEL KULLANILMIYOR AMA TADİLAT İÇİN PARA HARCANIYOR

Edinilen bilgiye göre üniversite tarafından yapılan otelin başında 1 bekçinin bulunduğu ve Akdağ Kayak Tesislerine gelen vatandaşların tuvalet ihtiyacı için dahi içeri alınmadığı öğrenildi. Üniversitenin Akdağ Kayak Merkezinde bulunan otelinin bakımsızlık nedeni ile tadilattan geçirildiği ve bunun için de yüksek meblağlarda harcama yapıldığı gündeme geldi.
BAKANLIĞIN OTELİ NE ZAMAN BİTECEK BELLİ DEĞİL

Bakanlığa ait otelin ne zaman biteceği ve kapılarını müşterilerine ne zaman açacağı bilinmezken, Akdağ Kayak Merkezine gelen vatandaşların konaklama ve diğer ihtiyaçları ise burada bulunan tek bir otel tarafından karşılanıyor. Bu otelin ise rezarvasyonlarda yaşanan yoğunluklarda müşterilerini geri çevirmek zorunda kaldığı bildirildi.

ÜNİVERSİTENİN OTELİNİ SADECE KAMU PERSONELİ KULLANIYOR

Üniversite tarafından açılan ancak şuana dek kullanılmayan otelin, sadece kamu personeline tahsis edilmesi ayrıca eleştiri konusu olurken, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’na ait otelde açıldığı günden bu zamana kaç kamu personelinin konakladığı da bilinmiyor.