Samsun Klas Haber

‘Katılımcı Bütçe’ Atakum’un mahallelerinde büyüyor

‘Katılımcı Bütçe’ Atakum’un mahallelerinde büyüyor
04 Ekim 2022 - 15:24

Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa Atakum Belediyesi’nde uygulanmaya başlanan “Katılımcı Bütçe” toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Çalmadan, çaldırmadan Atakum Belediyesi’ni üç yıldır yönetiyoruz” dedi.

Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi iş birliğiyle Atakumlu yurttaşların görüşleriyle oluşturulacak “Katılımcı Bütçe” toplantısının altıncısı Yeşildere Mahallesi’nde bulunan Dört Mevsim Sitesi’nde site sakinleri ve mahallelilerle gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Dünyanın önde gelen kentlerinde uygulanan ve ‘’Benim Belediyem’’, ‘’Benim Bütçem’’, ’’Komşularımızla Buluşuyoruz’ sloganlarıyla yola çıkarak Atakum Belediyesi’nin bütçesini oluşturmada Atakumluların kent yönetimine aktif katılımını sağlayan önemli projede mahalleliler yaşamak istedikleri kenti Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye anlattı.

 

 

Toplantıya ayrıca Yeşildere Mahallesi Muhtarı Yasin Bakmaz, Atakum Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Yusuf Yalnız ve Şeref Aydın, Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Şenol Katkat, Atakum Belediyesi birim müdürleri ve teknik personeli de katıldı.

GÜZEL DÜŞÜNCELER ORTAYA ÇIKTI
“Katılımcı Bütçe” çalışması sayesinde kısa sürede birçok yurttaşla bir araya geldiklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Siz de izliyorsunuz üç yıldır ‘Yeni bir kent, yeni bir yerel yönetim mümkündür’ başlığı altında adil, şeffaf, denetlenebilir, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı sergilemeye çalışıyoruz. Zorluklarımız var. Hem bunları anlatmaya hem de sizleri dinlemeye ve sürdürülebilir bir kent nasıl olmalı bu konuda görüşlerinizi almaya geldim. Bu toplantılar boyunca gittiğimiz her mahallede çok güzel düşünceler ortaya çıktı” dedi.

ÇALMADAN, ÇALDIRMADAN YÖNETİYORUZ
İnsanların, bu toplantılar sayesinde komşusunun kim olduğunu, dünyaya bakış açısını ve kent anlayışının ne olduğunu öğrenebildiğini de belirten Deveci, “Aksi halde biz üçüncü kattakiler, yirmi üçüncü kattakiler asansörde karşılaşıyoruz. Birbirimizin yüzüne bakmıyoruz, sohbet etmiyoruz şu anda bizim dertleştiğimiz gibi dertleşmiyoruz. Yeniden komşuluk hukuku kurmaya çalışıyorum. Bunu ben baştan bu yana söylüyordum ama bu konuda sadece bende değil, dünyada da ciddi bir arayış var. Türkiye’de katılımcı bütçe çalışması yapan üçüncü ilçe, beşinci de belediyeyiz. Bu çalışmayı tüm mahallelerimizde, sitelerde yapmaya devam edeceğiz. Herkese ulaşacağız. Bu toplantılarda ufkumuz açılıyor, çok farklı öneriler alıyoruz. Bunlar bizim de cesaretimizi artırıyor. Kendi aramızda da çok fazla toplantılar yapıyoruz. Kılı kırka bölüyoruz. Çalmadan, çaldırmadan Atakum Belediyesi’ni üç yıldır yönetiyoruz.” ifadelerini kullandı.