Samsun Klas Haber

11 BİN 111 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

11 BİN 111 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
12 Kasım 2020 - 4:40

Fidanlar Toprakla Buluştu!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, protokol üyeleri ile birlikte ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsünde 11 bin 111 fidan dikti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle hayata geçen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası çerçevesinde ‘Bugün Fidan, Yarın Nefes’ sloganıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsünde sağlık çalışanlarına vefa amacıyla oluşturulan ‘Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanı’nda 11 bin 111 fidan dikimi gerçekleştirildi. Törene Samsun Valisi Dr.Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Güven, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şakir Güneri, İl Tarım Müdürü İbrahim Sağlam, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve sağlık çalışanları katıldı. Törende Vali Dr. Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, dün ebediyete uğurlanan Kızılay Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel adına da bir fidan dikti.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Dünyanın ne kadar kıymetli olduğunu görmek lazım. Bugün 11 Kasım cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, çok önemli bir gün olarak tayin edildi. Çok yakın geçmişi olan ama hakikaten bizi heyecanlandıran, bir araya getiren yediden yetmişimizin hepimizin dikkatini çok önemli bir noktaya çeken bir gün. Ayrıca dünyada bir pandemi salgınıyla gözle görülmeyen bir varlığın bütün dünyayı nasıl esir aldığını da görüyoruz. Dün de çok değerli bir hocamızı doktorumuzu Habib Demirel’i son yolculuğuna uğurladık. Özellikle pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde hükümetimiz tüm kamu kuruluşları, bakanlığımız ve Samsun’da da sayın valimizin önderliğinde biz pandemi sürecinde bunu gönül rahatlığı ile ifade edebiliyorum ki, performansı en yüksek illerden biriyiz. Ama bunun ana merkezinde de sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız, hemşirelerimiz, yardımcı sağlık personellerimiz hastanede temizlik görevlilerimiz var. Sürekli iç içe olduğumuz için bizde belediye olarak onların her türlü ihtiyaçlarında onların yanında olma gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam ediyoruz” dedi. 11 bin 111 fidan dikildiğini belirten Başkan Mustafa Demir, “Bu etkinlikle ilgili olarak şunu da ifade etmekte fayda görüyorum. Bizim için ayrıca bir anlamı ve önemi var. 4 tane ovası olan bir şehiriz. Samsun’da orman alanları sürekli artıyor. Bu etkinliğin de bunlara çok büyük katkısı var. Özellikle doğayla, çevreyle, ağaçla ilgili bir tek ağaçla ilgili de değil şehirde yaşayan her türlü canlının selameti, sağlığı ve gelişimi açısından kendimizi doğal olarak ayrıca görevli atfediyoruz.” ifadelerini kullandı.