Samsun Klas Haber

Samsun’da 100 Milyon

Samsun’da 100 Milyon
09 Ekim 2019 - 7:24

Vali Kaymak yaşlıları ziyaret etti

Samsun Valisi Osman Kaymak, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla huzurevindeki yaşlıları ziyaret etti. Vali Kaymak, Samsun’da  100 milyon TL’nin üzerinde bakım hizmeti ücreti ödüyoruz” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Emine Kaymak, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Canik İlçesi’nde bulunan Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ndeki yaşlıları ziyaret etti.  Vali Kaymak, eşi Emine Kaymak ile birlikte yaşlılara gül dağıtarak sohbet etti.

DEVLETE VE MİLLETE DUA EDİN

Yaşlıların çok kıymetli olduğunu kaydeden Vali Kaymak, “Bir toplum yaşlılarına iyi bakmıyorsa, ihmal ediyorsa yarın kendileri için daha kötü şartların geleceğini bilmesi lazım. Sizler bizim için kıymetlisiniz. Devletimiz sizler için her türlü imkanı hazırlıyor. Sizlerden tek isteğimiz devletimize ve milletimize dua etmeniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da yaşlılarımıza, engellilerimize, yetimlerimize, garip-gurabaya iyi bakmamız yönünde sürekli talimatlarını veriyor. Bunlar sosyal devletin gerekliliğidir. Biz de Samsun’da 100 milyon TL’nin üzerinde bakım hizmeti ücreti ödüyoruz. Devletimiz ihtiyacı olana kömürünü veriyor, evde bakım ihtiyacı olana eleman gönderiyor. Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda Avrupa devletlerinin üzerinde sosyal yardım yapıyor ve vatandaşına sahip çıkıyor. Bu güçlü devlet olmanın sonucudur” diye konuştu.

GÖNÜLLÜDEN AYAK BAKIM HİZMETİ

Huzurevindeki yaşlılara gönüllü olarak ayak bakımı hizmeti veren Ayak Bakım Merkezi sahibi Evrim Fatoş Aktaş’ın bakım uygulamasını da inceleyeceklerini belirten Vali Kaymak, “Kendisi bu işi yaptığını söyledi ve huzurevinde kalan büyüklerimize de bu hizmeti yapmak için bize müracaat etti. Biz de bunu severek kabul ettik. Evrim Hanım gerçekten şehrimizde bu hizmeti verirken, gönüllü olarak bu işi yapması bence örnek bir davranış. Kendisini tebrik ediyorum, Allah işini gücünü rast getirsin. Bu davranışın tüm benzer mesleklerdeki arkadaşlarımıza da örnek teşkil etmesini istiyoruz” diye konuştu.

VALİ KAYMAK YEMEK SERVİSİ YAPTI

Vali Kaymak, konuşmasının ardından yaşlılarla birlikte pasta kesti. Ardından yaşlıları odalarında ziyaret eden Vali Kaymak, daha sonra yaşlılara öğle yemeği servisi yaptı.
Ziyarete ayrıca Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Canik Kaymakamı Mahmut Halal ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı katıldı