Samsun Klas Haber

AKM Yıkılmasın Eylemi

AKM Yıkılmasın Eylemi
16 Ocak 2020 - 8:15

STK’lar AKM İçin Eylemde

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yıkılacağını açıkladığı Atatürk Kültür Merkezi önünde, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri protesto eylemi gerçekleştirdi. Sanatçılar karardan vazgeçilmesi çağrısı yaptı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkılacağını açıklamıştı. Daha önce yıkım kararı olursa dava açacaklarını açıklayan Kültür Sanat Sen üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve sanatçılar, yıkım kararına tepki gösterdi.

BU EĞİTİM KURUMUNU NEDEN YIKACAKSINIZ?

İlkadım ilçesinde 2001 yılında açılan ve 2008 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne bağlanan AKM’nin yıkımına  karşı çıkan Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hülya Eryetli, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından yıkılarak fuar alanı yapılması planlanan Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, bu sanat kurumuna bağlı Gençlik Korosu, Çocuk Korosu, Samsun Devlet Opera ve Balesi, bu sanat kurumuna bağlı Çocuk Korosu, Çocuk Balesi, Türkiye’de ilk ve tek olan Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestraları, Devlet Tiyatroları, Kütüphane ile sayamayacağımız yüzlerce sanatsal çalışma ve etkinlik yürütülmektedir “dedi

YANLIŞTAN GERİ DÖNÜN

Eryetli, ” Bu güzide sanat kurumları sadece Samsun’un değil, tüm Karadeniz Bölgesi’nin kültür ve sanat yaşamına hizmet vermektedir.
Henüz 18 yıllık Atatürk Kültür Merkezi yıkılarak yerine uluslararası kongre merkezi düzeyinde yeni bir bina yapılacağı, kentin çok ileri yıllarda gelişeceği düşünülen güney bölgesinde, ulaşımdan, halktan, kültür hayatından kopuk yeni bir yapının inşaasına karşı olmamakla birlikte, Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımının, Samsun Kültür Sanat hayatının gelişimini sekteye uğratacağı, yok edeceği bir gerçektir. Bu kararı alan yetkililer yanlıştan vazgeçmeli, değerli Samsun Halkımızın da Atatürk Kültür Merkezi ‘ne, kültürüne, sanatına, sanatçısına sahip çıkması gerekmektedir “ifadelerini kullandı.

Kaynak Hede Halk Gazetesi -Ali Ufuk ATASEVEN