Samsun Klas Haber

Atakum’da Proje Fabrikası

Atakum’da Proje Fabrikası
04 Mart 2020 - 15:18

‘Atakum Proje Fabrikası’ açıldı

 

Atakum Belediyesi bünyesinde belediye personeli, STK’lar, diğer kurumlar ve vatandaşların Atakum’u, Türkiye’ye proje üreten örnek bir merkez haline getirmek amacıyla çalışacak Atakum Proje Fabrikası ilk eğitimini tamamladı. 35 kişinin sertifika aldığı ilk eğitimde istihdamın geliştirilmesi için de 8 farklı proje oluşturuldu

Atakum Belediyesi bünyesinde Kent Konseyi, sivil toplum örgütleri, kamu ve özel sektör temsilcileri, üniversiteler ile vatandaşların iş birliği ile Atakum’u Türkiye’ye proje üreten örnek bir merkez haline getirmek amacıyla kurulan Atakum Proje Fabrikası ilk eğitimini tamamladı. Avrupa Sosyal Gelişim Akademisi Genel Müdürü Av. Ali Ulusoy tarafından üç gün boyunca verilen proje döngüsü ve proje yazma eğitiminden 35 kişi faydalandı. Eğitim sonrasında Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küçükala, Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Dr. Atila Tekcan ile Atakum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Alptekin’in katılımıyla Yalı Kafe’de sertifika töreni düzenlendi.

İSTİHDAMA YÖNELİK PROJELER

Avrupa Sosyal Girişimcilik Ağı kapsamında yapılacak çalışmalarda Atakum Proje Fabrikası’nda ilk etapta gerçekleştirilen eğitim sırasında istihdamın geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla 8 farklı proje oluşturuldu. Fabrikanın ana hedeflerini de istihdamın artırılması, kırsal kalkınma, girişimcilik, kültür ve turizmin geliştirilmesi, sürdürülebilir şehircilik alanında projeler üreterek, çeşitli fonlardan elde edilecek bütçelerle öncelik olarak Atakum için, ardından Samsun ve Türkiye için örnek projeler üretmek oluşturdu.

YILDA 50 PROJE HEDEFİ

Projenin diğer hedeflerini de fonlar hakkında proje üretmek isteyen herkesle bilgi ağı kurmak, çağrısı gerçekleşen projelerin etkili biçimde duyurulmasını sağlamak olduğu belirtildi. Yılda ortalama 50 proje yazmak için kolları sıvayan katılımcılar, bu projelerin en az yüzde 10’unu da kente hibe olarak kazandırılmasını ve bu hibelerden bütün halkın yararlanmasını amaçlıyor. Birden fazla ülkenin yer alacağı projelerde veya diğer sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı çalışmalarda da Atakum Belediyesi iştirakçi veya ortak olarak destek olacak.