Samsun Klas Haber

BAH’da Antikor Testi Uygulaması

BAH’da Antikor Testi Uygulaması
22 Kasım 2020 - 9:58

Büyük Anadolu Hastaneleri’nde PCR ve Antikor Testi uygulaması başladı – samsun haber

Korona virüs geçirmiş veya belirtisiz atlatmış, vücudunuz bağışıklık geliştirmiş ise bunu Büyük Anadolu Hastaneleri’nde yaptıracağınız PCR ve Antikor testleri ile öğrenebilir, gerekli Covid-19 test sonucunu kısa bir sürede alabilirsiniz

Tıbbi ve biyolojik araştırmalarda uygulanan PCR ve Antikor testleri hakkında bilgi veren Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Esen, Büyük Anadolu Hastaneleri’nde yapılan PCR ve Antikor testleri ile Korona virüs geçirip geçirmediğinizi öğrenebileceğinizi söyledi.

KAFANIZDA SORU İŞARETİ KALMASIN?

Esen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgını, ülkemizde de yeni vakalar oluşturmaya ve can kayıplarına neden olmaya devam ediyor.  Bu anlamda vefat eden insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar, hastalara da acil şifalar diliyorum. COVID-19, farklı kişileri farklı şekillerde etkilemektedir. Enfekte kişilerin çoğu, hafif ila orta düzeyde semptomlar geliştirmekte ve hastaneye kaldırılmadan iyileştiğini görmekteyiz. Bu durum bazılarında ise daha ağır geçmekte ve can kayıplarına neden olmaktadır. Bu süreçte yetkililerinde açıkladığı gibi sağlığımız için Temizlik, Maske ve Mesafeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Fakat tüm önlemleri alsak bile insanların aklında hep acaba koronavirüse yakalanıp belirtisiz atlattım mı? yada bağışıklık geliştirdim mi? gibi sorular oluşmakta. Bu soruların yanıtlarını yaptıracağınız PCR ve Antikor testleri ile alabilirsiniz.

SEYAHATLERİNİZ PCR TESTİ İLE DAHA GÜVENLİ

Büyük Anadolu Hastaneleri’nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı testlerimizde; PCR testi; hasta ve hastalık virüsün kuluçka döneminden itibaren, IgG Antikor Testi; Virüs Bulaştıktan en az 14 gün sonra bağışık durumu öğrenme, IgM Antikor testi ile de; Virüs ile mücadelenin başlangıç dönemini kapsayan bir taramadır ve tamamen ücretli olarak yapılmaktadır. Yurt dışı ziyaretleri için istenen zorunlu olan PCR test sonucunu da yine kısa bir süre içinde kişiye teslim edebilmekteyiz. Bununla ilgili olarak detaylı bilgileri BAH Alo Doktorum 0 532 260 21 31 ve 444 3 703 nolu telefonlardan detaylı olarak bilgiler alabilirsiniz.” diyerek sözlerine son verdi.