Samsun Klas Haber

Özel Hastanede Skandal!.. Doktor Hastanın Boğazını Kesti…

Özel Hastanede Skandal!.. Doktor Hastanın Boğazını Kesti…
14 Eylül 2018 - 8:55

Samsun’da Özel Hastanede skandal…

Atakum İlçesi’nde Bulunan özel bir Hastanede   küçük cerrahi operasyon  esnasında hastanın yanlışlıkla boğazının delindiği, olay sonrası ise doktor tarafından “Birşey olmaz sabaha yarası kapanır” denilen hastanın ölümden döndüğü iddia edildi.

HASTANIN BOĞAZI DELİNDİ

Samsun’lu iş adamı Mutlu Sevinç mide rahatsızlığından dolağı  kontrol amacı ile babası İsmet Mutlu’yu götürdüğü özel hastanenin Gastroloji Bölümünde, Ömer F.Y isimli doktorun Buji Dilatasyonu da denilen özefagus ve rektum darlıklarına müdahale yönemini tavsiye etmesi üzerine babasını ameliyat ettirmek istedi. Ancak ameliyat esnasında doktor Ömer F.Y hasta İsmet Mutlu’nun yanlışlıkla boğazını deldi.

BİRŞEY OLMAZ DENİLEN HASTA ÖLÜYORDU

Yaşanan skandal hakkında konuşan hastanın oğlu Mutlu Sevinç, “Babam ameliyat olduktan sonra doktor bizi yanına çağırarak “Ameliyat esnasında yanlışlıkla babanızın boğazını deldik ama büyük birşey değil.Yoğun bakıma aldık. Sabaha kadar delik kendi kendine kapanır” dedi. Ancak biz başka hastaneden doktorlarla irtibata geçtiğimizde ise babamın hayatı tehlikesinin olduğunu öğrendik. Apar topar babamı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne getirdik ve doktor babamı görür görmez acil olarak ameliyata aldı” dedi.

DOKTOR FARKLI ANLATMIŞ

Doktorun sözüne güvenip babamı sabaha kadar o hastanede tutsaydık  hayati tehlike ile karşı karşı kalabilecekti  diyen Sevinç, şunları söyledi: Eğer biz hastamızı OMÜ’ye getirmeyip orda bıraksaydık. Hasta sabaha çıkmayabilirdi. Dokturun kendisi bize küçük bir delik olduğunu söyledi. Ancak 3cm delik çıktı. OMÜ’deki doktorumuza sorduğumuzda 3cm deliği vücudun kendi kendine kapatmayacağını eğer  hastamızı erken zamanda başka hastaneye götürmeseydik sonucun daha vahim olabileceğini söyledi.

Hastane hakkında gerekli şikayetlerin yapıldığını ifade eden Sevinç, “Belki bu doktor hayatında ilk defa Buji Dilatasyon denilen operasyonu yaptı. Bu doktorun cezasız kalmasını istemiyoruz. Başkalarınında canı yanmasın” dedi.

Mustafa ARAN