Samsun Klas Haber

Ak Parti Canik’te Genay ile Devam Dedi

Ak Parti Canik’te  Genay ile Devam Dedi
23 Şubat 2020 - 7:21

AK Parti’de kongre heyecanı

AK Parti 5. Olağan Canik İlçe Kongresi’nde 5 ay önce göreve atanan Mahmut Gençay başkan seçildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Bu kadrolar partimizi  ve ülkemizi 2023’e taşıyacaktır” dedi

 

AK Parti Samsun’da ilçe kongreleri Canik İlçesinden başladı. Divan Başkanlığını AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ın yaptığı 5. Olağan Canik İlçe Kongresi, Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Miletvekilleri Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Samsun Büyüşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, il ve ilçe teşkilat üyeleri katıldı.

BAYRAĞI İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Canik olarak çok büyük bir heyecan yaşadıklarını kaydeden AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, “Çok kıymetli yol ve dava arkadaşlarımız, bugün  Canik olarak çok büyük bir heyecan yaşamaktayız. Bugün mutlu bir gün. Kongremiz bizim bayram günümüzdür. Davamız mübarek bir davadır. İşte her birimizin yüreklerinde bu büyük davamızın sevdası yaşamaktadır. Bu sevda liderimize olan sevgimiz ve saygımızdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz kongremiz ile yeni bir heyecan, enerji ile çok daha güçlenerek yolumuza devam edeceğimize yürekten inanıyorum. 5 ay önce devraldığım, inanç ve azimle taşıdığım bu kutlu bayrağı siz delegelerimizin teveccühü, destek ve güveni ile inançls taşıyacağımızdan şüpheniz olmasın. Teşkilat mensubu arkadaşlarımızla, gece gündüz demeden, yaz kış demeden, partimizin hizmetinde olacağız” diye konuştu.

EL ELE OMUZ OMUZA YÜRÜYORUZ

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ise, “18 yıldır Cumhurbaşkanımızın arkasında el ele omuz omuza yürüyoruz. Liderimizin arkasında dimdik yürüyüşümüz devam edecek. Bizler milletin emanetini omuzlarımızda taşıyan, büyük Türkiye’nin kocaman yürekli kahramanlarıyız. Yine bizler, bugün liderimizin arkasında durarak, büyük oyunu bozmaya tarih yazmaya devam ediyoruz. Tam 18 yıldır, bu kadrolar, AK sevdalılar, milletimizle birlikte nice zaferler kazandı. Nice zorlu yollardan geçti. İnşallah bundan sonra da hep beraber, kutlu dava için inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bizler, davamıza da liderimize de gönülden bağlıyız. Biz koltuklara, mevkilere, makamlara değil Türkiye’ye asil milletimize bağlıyız. AK Parti 5. Olağan Canik İlçe Kongresi ile de ilçemizde bayrağı daha da ileriye götüreceğiz” şeklinde konuştu.

BU ENERJİ ANCAK AK PARTİ’DE OLUR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çok değişik duygular yaşadığını belirterek, “Kurucu il başkanlığı yapmam dolayısı ile çok değişik duygular içerisindeyim. Kongre salonuna girerken ki samimi duygularımı ifade etmek istiyorum. Bu enerji, bu heyecan ve bu samimiyet ancak milletin kurduğu AK Parti’de olur.  Cumhur ittifakı’nda olur. Sizlere teşekkür ediyorum. AK Parti milletin kurduğu bir partidir. Milletimizin tarihine baktığımızda, böyle bir parlak 18 yıl yok. Bundan böyle de omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Canik’ten başlayan kongrelerimiz, Samsun’umuza hayırlı olsun” dedi

 

 

ÖNEMLİ BİR DÖNEM NOKTASINDAYIZ

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu inandığın yolda yürü şiarıyla kongreleri başlattıklarını kaydederek, “Partimiz için, Canik için çok önemli bir gündeyiz. Gerçekten önemli bir dönüm noktası bugün. Çünkü 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinde Canik’imizi, Samsun’umuzu, Türkiye’mizi hazırlayacak olan 2023 kadroları ilk temellerinin atıyoruz. 2020 yılındaki ilk kongremizle önce Canik’te, Samsun’da sonra da Türkiye’de sancağımızı yukarılara taşıyacağız.  Allah’ın izniyle 2023’e defterimizi gerçekleştirmek için çok daha güçlü kadrolarla, emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DAHA GÜÇLÜ KADROLAR

AK Parti olarak tazelenme sürecinde olduklarını belirten Başkan Aksu, “2023’e giden bu süreçte gerçekten de tazelenmeyi, büyümeyi, daha güçlü, daha kararlı kadrolarla yolumuza devam etme kararı içerisindeyiz. Bugünkü bu enerjiyi, bu heyecanı bugün Canik’te görmenin gurur içerisindeyim. Canik AK Parti iktidarı öncesinde ne haldeydi hepimiz biliyoruz. AK Parti ile beraber Canik’in  çok farklı bir çehreye büründüğünü görüyoruz. Allah nasip ederse, önümüzdeki süreçte Canik’e yapılacak yatırımlarla Canik merkezde çok daha hak ettiği yerlere gelecek” şeklinde konuştu

YOLUMUZDAN BİZİ KİMSE DÖNDÜREMEYECEK

Aksu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizi bölmek isteyenler, nifak tohumları ekmek isteyenler olabilir. Ancak onlara, hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Allah’ın izni ile yolumuzdan bizi kimse döndüremeyecek.  Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Türkiye’nin kaderi ile AK Parti’nin kaderi birdir. Bu nedenle, teşkilat işi memleket işidir, ‘Memleket işi gönül işidir, gönül işi AK kadroların işidir’ diyoruz. Geçtiğimiz günlerde 5 ilçemizde bayrak değişimi yaşandı. Bu zamana kadar hem ilçelerimizde hem de teşkilatçılık noktasında hizmet veren tüm teşkilatçı kardeşlerime teşekkürlerimi arz ediyorum. Canik’te 5 ay önce göreve gelen Mahmut Gençay kardeşim ilçe başkanı olarak görevine devam ediyor. 5 ay önce görevi kendine tebliğ ettiğimizde hemen ekibini kurdu. Genay’ın ekibi ile birlikte Canik’te AK parti bayrağımızı çok daha yukarılara yükselteceğine eminiz.

BİR TARİH YAZILIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaslan, Türkiye’de 69 ilçede kongrelerin başladığını belirterek, “Teşkilat başkanlığımızın çok uzun süredir üzerinde özenle çalıştığı bir süreç, partimiz açısından da bir yenilenme tazelenme sürecidir. Bu kadrolar partimizi  ve ülkemizi 2023’e taşıyacak kadrolar olacak. Bu kadrolarla, başkanlık sistemi ile gelmiş bütün o yeniliklerin kendi bünyesinde İnşallah bir çalışmaya dönüşeceğine şahitlik edeceğiz. Bir tarih yazılıyor. Sadece Türkiye’de değil dünya nezdinde de çok büyük bir lider ile yürüyoruz. Partimizin kurulduğu ilk günden bu güne kadar Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyen ve olmaması için çalışma arkadaşlarıyla teşkilatları ile birlikte gece gündüz demeden yol yürüyen Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşıyız hepimiz. Tarihi bu mesuliyeti omuzlarımızda taşırken, Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olma mesuliyetini de yine omuzlarımıza taşıyoruz. Bu bize bir yük değil, değerli mesuliyeti taşımayı öğrenmemiz için daha dik durmamızı gerektiren çok önemli bir meziyet. Partimizin gerçekleştirmiş olduğu bu yenilenme ve tazelenme hareketi olarak tanımlayabileceğimiz ilçe kongrelerimizin Canik ilçesinden başlamış olmasını, yarın Havza’da devam edecek olmasını, bütün yurtta gerçekleştirecek olan kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi

 

1de0e463-98bc-4cdf-889c-e65d3ee98647.jpg

ÜYE SAYISI 10 MİLYONU GEÇTİ

AK Parti’nin üye sayısının 10 milyonu geçtiğini kaydeden Karaaslan, “Bugün AK Parti dışında, Türkiye’deki bütün siyasi partilerin toplam üye sayısına baktığımızda 3 milyon olduğunu görüyoruz. Oysaki AK Parti’nin yalnızca kadın üyeleri sayısı 5 milyon. Ve aynı zamanda AK Parti’nin genel üye sayısı da bugün 10 milyonu geçti. Bu, bizler için gurur vesilesidir. Siz hiç bakmayın bir takım algı oluşturmak isteyenlere. Gerçeklerle konuşmak bizim şiarımızdır. Biz siyaseti Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik. Gerçekler üzerinden, rakamlar üzerinden vatandaşlarımızla her zaman doğru ve gerçek bilgi paylaşmayı biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Bugün Cumhur ittifakı ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Devlet Bahçeli hem Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakikaten bir gönül birlikteliği ile omuz omuza vererek, ülkemize gelen tehditler karşısında bir duruş sergilediler.  Bizler de bu duruşun hakkını vermek suretiyle Samsun’da bunun en güzel örneğini hayata geçirdik.”

Kaynak: Samsun ve Haber Ayşe KUŞCU KAYA