Samsun Klas Haber

Başkandan Satılık İlçe…

Başkandan Satılık İlçe…
09 Ekim 2018 - 8:37

 

Tüfek: Taşçı elediyeyi Boç Batağına Soktu…

CHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüfek, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın 150 milyon lira borç batağına soktuğu Atakum’un bu borcunu kapatabilmek için adeta ilçeyi satılığa çıkardığını öne sürerek, “Taşçı, seçimler yaklaştıkça telaşa kapıldı ve ne kadar yeşil alan, park ve otopark alanı varsa satışa çıkardı” dedi.

 

CHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüfek, “Taşçı, yeşil alanlar, park ve otoparkları ticaret alanı olarak satarak yapmış olduğu 150 milyon lira borcu seçimlerden önce kapatma telaşına düştü. Seçimleri kaybedeceğinin kesinleşmesi üzerine 150 milyon borcun nasıl oluştuğu kamuoyunun bilgine sunulacağını bildiği için borcun üzerine kapatma telaşıyla Atakum’u satışa çıkardı” dedi.

 

OTOPARK ALANINA  10 KATLI BİNA
Yeşil alanların satışa çıkarıldığının kamuoyunca öğrenilmesi durumunda oluşacak tepkilerden korkularak, bu uygulamaları CHP’li Meclis Üyeleri’nden köşe bucak sakladıkları Revizyon İmar Planı’ndan geçirdiklerini öne süren Tüfek, “Örneğin, Yeni Mahalle’de Cağaloğlu Caddesi’nin bir üstünde belediye başkanı Temel Çalıkoğlu döneminde belediye hizmet alanı ve semt otoparkı olan 392 Ada 4 Parsel bu alan Revizyon İmar Planı ile konuta çevirmişler. Semt otoparkını yok ederek oraya 10 katlı bina ruhsatı vermişler. Bizden kaçırdıkları ve göstermemek için çok uğraştıkları Revizyon İmar Planı’nda bu yapılmış. Atakum’u yeni yapılandırmaya kalkıp bu planla ilgili evraklar herkesten gizlenmiştir. Meclise getirmeleri durumunda büyük tepki alacakları uygulamaları Revizyon İmar Planı adıyla maskeleyip kamuoyunun gözünden kaçırma yolunu seçmişlerdir” diye konuştu.

 

“KONUTA SATAMAYINCA ÖZEL EĞİTİMCİLERE SATMAYA KALKIYORLAR”
11329 Adadaki 17 bin metrekarelik Milli Emlak’a ait bir yeşil alanı konuta çevirerek satışa çıkarmaya kalktıklarını vurgulayan Tüfek, “Bu uygulama üzerine biz mahkemeye müracaat ettik. Yargı bu alanın yeşil alan olarak kalması gerektiği kararı üzerine Özel Eğitim alanı olarak meclisten geçirdiler. Ekim Meclisinde. 4 tarafı yolla çevrili harika bir alanı önce İller Bankası’na borç karşılığı vermeye kalkıyor. Bu mümkün olmayınca bina ruhsatı vererek satmaya kalkıyor. Biz dava ediyoruz. Bunu da başaramayınca  bu defa  özel eğitim alanına çeviriyorlar. sanki özel eğitim alanı olunca sorun çıkmayacak. Kafaya koymuşlar satacaklar. Ali Cengiz oyunlarıyla Atakum halkının ne kadar yeşil alanı, otopark alanı veya park alanı varsa satmayı kafalarına koymuşlar. Atakum’u yaşanmaz bir hale sokma derdindeler” diye belirtti.

 

İNCESU DERESİ’NE SANAYİ SİTESİ!
İshak Taşçı’nın seçimler yaklaştıkça gözü dönmüş şekilde elde ne kadar yeşil alan varsa ticari alan yapma derdine düştüğünü iddia eden Tüfek, “Kurupelit’de 21 bin metrekarelik sanayi sitesi alanını Revizyon İmar Planı ile kaldırdılar ve İncesu Deresi’nin yukarısında tamamı park alanı olan  10 bin metrekareyi sanayi sitesi alanına uygun olmamasına rağmen  sanayi site alanı olarak uygulamaya çalışılmakta. Kesinlikle Atakum’da yeşil alan, park ve otopark alanı bırakılmamaya kararlı bir yönetim anlayışı ile karşı karşıya kalmış durumdayız” şeklinde konuştu

Kaynak/ Samsun Kent Haber