Samsun Klas Haber

CHP’DE ÇELENK KRİZİ

CHP’DE ÇELENK KRİZİ
20 Mayıs 2022 - 7:46

CHP’den 19 Mayıs’ta çelenk krizi:

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için Samsun’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, milli mücadelenin simgelerinden biri olan Onur Anıtı’na çelenk bıraktı. Çelenkte partisinin adının bir harfinin eksik olduğunu farkeden  Öztrak şaşırdı kaldı.

Ne yapacağını bilemeyen Öztrak CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel’e nedenini sorduğu, Türkel’in ise olayı küçümsemesi ve lakayat davranışı  objektiflere böyle yansıdı.

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yılı kutlamaları, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelenin ilk adımını attığı  Samsun’da büyük bir coşkuyla kutlanırken.  CHP’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Samsun’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,  milli mücadelenin simgelerinden biri olan Onur Anıtı’na çelenk bırakırken partisi adına büyük bir skandalla karşı karşıya kaldı.

İL BAŞKANI TÜRKEL CİDDİYE ALMADI

Partililerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yaptıktan hemen sonra çelenkte partisinin adının bir harfinin eksik olduğunu fark edip  afallayan ve ne yapacağını şaşıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak,  Samsun İl Başkanı Fatih Türkel’e sert bir şekilde nedenini sordu. İl Başkanı Türkel ise lakayat bir tavır içersinde ( Olur böyle vakalar) der gibisine o anı geçiştirmekle yetindi.

ANKARA BUNUN HESABINI SORAR!

CHP’nin adının Samsun gündeminde yaptığı olumsuz işlerle anılmasına neden olan İl Başkanı Türkel’den parti tabanında rahatsız olduğu öğrenildi

İl başkanının, partide yıllardır aktif görev alan  15’e yakın partili ile karşılıklı bir birlerinden davacı olduğu, parti içersinde cinsel taciz, sosyal medyada ahlaka uygunsuz görüntüler paylaşan kendine yakın partilileri korurken, kendisini eleştiren partilileri ise disipline verdiği biliniyor.

CHP ORADAYDI

Törene ayrıca, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP’li Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ADD Samsun İl Başkanı Işık Özkefeli, CHP il ve ilçe teşkilatları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fotoğraf: Diye Konuştu.