Samsun Klas Haber

CHP’li Cevat Öncü: Samsun hak ettiği hizmetleri alacak

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Samsun’un sorunları ve projelerinden bahseden Öncü, seçimi kazanacaklarını ve Samsun’un hak ettiği hizmetleri kendi döneminde alacağını ifade etti.

CHP’li Cevat Öncü: Samsun hak ettiği hizmetleri alacak
14 Şubat 2024 - 5:32

CHP’li Cevat Öncü: Samsun hak ettiği hizmetleri alacak

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Samsun’un sorunları ve projelerinden bahseden Öncü, seçimi kazanacaklarını ve Samsun’un hak ettiği hizmetleri kendi döneminde alacağını ifade etti.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu ‘Yeni Bir Sabah’ programına katıldı. Samsun’da görev aldığı meslek odalarında kentin sorunlarına dair fikirler ürettiğini, çözüm önerileri sunduğunu anlatan Öncü, “Birçok konuda raporlar hazırladık. Şehrimizin sorunlarının çözümü noktasında aktif rol aldıktan sonra masanın diğer tarafında da sorumluluk alma zamanımızın geldiğini düşündük. Bu anlayışla Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de son yıllarda iyi yönetilmediğini gördüğümüz için mesleki birikimimizle beraber sorumluluk alarak şehrimizi hak ettiği yere getirmek üzere yola çıktık” dedi.
Şehrin dinamiklerinin de kendisini aday olmaya taşıdığını ifade eden Öncü, “Biz çok önemli bir gönüllü oluşum yaptık. Samsun’da Akademik Odalar Birlikteliğini kurduk. 2018 yılında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı 17 odanın yarı sıra sağlık grubu odaları, tabipler odamız gibi, eczacı odamız gibi, baromuz gibi 25 bin üyenin çatısı altında bulunduğu gönüllülük esasına göre bir yapı oluşturduk. Samsun Akademik Odalar Birlikteliğinin 1,5 yıl Dönem Sözcülüğü ve Koordinatörlüğü görevlerinde bulundum. Arkadaşlarımızın ‘Artık sorumluluk alma zamanıdır. Bugün değilse ne zaman’ ifadeleriyle de Samsun’a öncü olmak için yola çıktık” diye konuştu.

 

‘KAZANACAĞIZ’
Cevat Öncü, 40 yıllık mesleki dönemini, iş, aile, sosyal ve spor hayatını Samsun’da yaşayan bir inşaat mühendisi olarak kentin sorunlarına hakim olduğunu dile getirdi. Gençler, kadınlar, yaşlılar, çocuklar ve toplumun tüm katmanlarına yönelik projelerinden bahseden Öncü, İsmail Küçükkaya’nın ‘Kazanır mısınız’ sorusuna da “Kazanacağız, çok iyi gidiyoruz. Yaklaşık 2 aydır sahadayız. Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Gayet iyi gidiyoruz” diye yanıt verdi.

‘ÇARŞAMBA OVASININ GÖBEĞİNE BİYOKÜTLE SANTRALİNİN YAPIMINA İZİN VERDİ’
Samsun’un hava kalitesine de değinen Cevat Öncü, “Tekkeköy ilçemiz akciğer kanserlerinin nüfusa oranlığına çok yoğun görüldüğü bir yer. Samsun’u biliyorsunuz 2 kıymetli ovası var. Çarşamba ve Bafra ovaları. Sanayi elbette çok önemli, istihdamdır, işsizliği önleyecektir ama bunların gerek baca gazı gerek diğer atıklarının yeterince kontrol edilip zapturapt altına alınmadığı için Tekkeköy bu kaderi yaşıyor. Bizim yönettiğimiz büyükşehir belediyesinde bunların gereği mutlaka yapılacak. En son örnek bugün kıymetli rakibim AK Parti adayı halihazırda Çarşamba Belediye Başkanıdır. Çarşamba Ovasının göbeğine adeta hançer gibi saplanan Biyokütle Enerji Santrali’nin yapımına izin veren bir arkadaşımızdır. Bununla ilgili oradaki insanlarla gittik, konuştuk, ‘kapımızı bacağımızı açamıyoruz. Üzerimize partikül yağıyor. Çarşamba Ovasına bu yapılmamalıydı’ diye feryat ediyorlar” ifadelerini kullandı.
Samsun’da haksız bir rekabetle karşı karşıya olduklarını da vurgulayan Cevat Öncü, “Zor koşullarda seçim sürecini götürmeye çalışıyoruz. Küçük bir örnek, Büyükşehir Belediyesinin billboardları, raketleri var, reklam alanları var. Talep ettik. Bize verilen cevaplar, ‘Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. Yasak var.’ Bir sabah uyandık ki, billboardların üçte ikisi iktidar partisinin adayının afişleriyle dolu. Sonra tabii büyük bir reaksiyon gösterdiğimizde kalan üçte birini 4 adaya paylaştırdılar” diye konuştu.
Programda, hayat pahalılığı, işsizlik, ulaşım, altyapı gibi sorunları ve çözümlerini anlatan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, emeklilerin sorunları, esnafın problemleri, turizm, spor ve sanata yönelik projelerinden söz etti