Samsun Klas Haber

İlkadım’da Büyük Açılışa Son 75 Gün…

İlkadım’da Büyük Açılışa Son 75 Gün…
07 Mart 2018 - 14:11

 

DEV AÇILIŞA 75 GÜN KALDI 

 

 

İlkadım Belediyesi’nin yeni hizmet binasının resmi açılışını, 75 gün sonra Samsun ve Türkiye için önemli bir tarih olan 19 Mayıs’ta yapacaklarını söyleyen Başkan Tok, “Vatandaşımıza verdiğimiz sözü tutmak için görevimizin başındayız ”dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kıran Mahallesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında Ulugazi TOKİ Konutları önünde inşasının tamamlanmasına sayılı günlerin kaldığı belediye yeni hizmet binasındaki çalışmaları inceledi.  Tok, inşasının bitme aşamasına geldiği hizmet binasının son durumu ile ilgili mühendislerden bilgi aldı.

 

19 MAYIS’A YETİŞECEK

Büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleşen belediye yeni hizmet binası temel atma töreninde 18 ay olarak belirtilen bitirme tarihinden de hızlı biteceğini belirterek verdiği tarihi daha öne çeken Başkan Tok yeni binanın tamamlanma tarihini 19 Mayıs olarak açıklamıştı. Sık sık inşaat alanını gezerek incelemelerde bulunan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok son verdiği sözü de tutacak. 19 Mayıs’a 75 gün kala mühendislerden bilgi alan Başkan Tok; “Vatandaşımıza verdiğimiz tutmak için görevimizin başındayız. Hamt olsun bu sözümüzü de tutacağız. İnşaatımızda son aşamaya geliyoruz ve 19 Mayıs’ta binamızı tamamlamış olacağız. Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen belediye yeni hizmet binasını inşa etmenin gururunu yaşıyoruz. 24 yıl aradan sonra ilçemize ve vatandaşlarımıza yakışan yeni hizmet binasını yapmak bize nasip oldu. Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen belediye yeni hizmet binasını hayata geçirme bahtiyarlığına erişmenin sevinci yaşatan Allah’a şükürler olsun. 75 gün sonra 19 Mayıs’ta yeni bina hızla halkımızın hizmetinde olacağız” diye konuştu.

 

“TEK ÇATI ALTINDA DAHA KALİTELİ HİZMET”

1994 yılında Samsun Belediyesi’nden ayrılarak belde kimliği kazanan İlkadım, 2008 yılında yapılan düzenleme kapsamında Gazi ve Yeşilkent beldelerini sınırlarına katarak İlkadım ilçe Belediyesi hüviyeti kazandı. Birleşmeden sonra idari ve teknik birim olarak İlkadım ve Gazi hizmet binalarında yaşanan sıkıntılar, yeni hizmet binasının tamamlanmasından sonra sona erecek ve tüm birimler tek çatı altında toplanacak.

“VARLIĞI, ŞEHRİN GÜNEYE DOĞRU GELİŞİMİNİ TETİKLİYOR”

 

9 ay önce resmi temel atma merasimi yapılan 75 gün sonra resmi açılış merasimi yapılacak olan Belediye Yeni Hizmet Binası’nın inşaatı ile ilgili açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “10 Haziran 2017 Cumartesi günü görkemli bir temel atma töreni yapılan yeni belediye hizmet binası bir külliye hüviyeti taşırken, aynı anda birçok soruna da çözüm olacak. Gazi ve İlkadım olmak üzere iki ayrı binada vatandaşlara hizmet vermekte yaşanan aksaklıklara çözüm olacak olan yeni hizmet binamız,  modern mimarisiyle bölgesinin kentsel gelişimine de önemli ölçüde katkı sağlayacak. Şehir merkezindeki yoğunluğu rahatlatacak olan yeni belediye hizmet binasının mevcut varlığı şehrin güneyinde bulunan alanları da geliştirecek. Şehrin güneye doğru gelişimini tetikliyor.” dedi

 

“BEŞTEPE KÜLLİYESİ GİBİ OLACAK”

Selçuklu mimarisi kullanılarak içerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu bir dev bir yapı inşa ettiklerini ifade eden Başkan Tok şunları söyledi: “Yeni belediye hizmet binamızı 20 dönümlük alan içerisine 11 dönümlük alana inşa ediyoruz. Binamızın yanına 2 bin 600 metrekarelik bir sahaya cami yapıyoruz. Karşısına da planda yerini işlediğimiz kongre ve kültür merkezi inşa edeceğiz. İçerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu 600 cemaat kapasiteli cami, 5 bin m2’lik meydan, çocuk kreşi, spor alanları, meclis ve toplantı salonu, kafeterya, 2 katlı 800 kişilik otopark ve dinlenme alanlarının bulunduğu kampüs hüviyetindeki 20 dönümlük alandaki yapı, Beştepe Külliyesi gibi çok amaçlı hizmete alanlarına dönüşecek. Belediye binamız hem yeni görünümüne kavuşacak hem de modern ve akıllı belediyecilik kapsamına sahip olacak.” şeklinde konuştu.