Samsun Klas Haber

MHP’de isyanciların derdi Koltuk Sevdası

MHP’de isyanciların derdi Koltuk Sevdası
23 Ocak 2019 - 8:14

MHP’li Oİsimleri İhraç Edilecek

Necattin Demirtaş, Kavak’ta Şerif Ün, Ayvacık’ta Erdal Avcı ve Salıpazarı’nda Cavit Yıldırım’ın,  memleketin bekasını düşündükleri falan yok. Onların derdinin koltuk sevdası olduğu kesinleşti.

Bu dörtlünün Cumhur İttifakı’na karşı takındıkları tavır, ve illa da aday olma sevdaları yüzünden MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından, partiden ihraç edilmesi talebiyle MHP Genel Merkezine rapor gönderilecek

Samsun’da AK Parti’nin Cumhur İttifakı kapsamında sadece Alaçam ve Asarcık’ı MHP’ye bırakması parti tabanında tansiyonu iyice yükseltti. İlçelerden aday adayı olan bazı isimler, yaptıkları açıklamalarla MHP lideri Devlet Bahçeli’ye karşı adeta kazan kaldırdı. MHP’den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta’ya sahip çıkan isimler, “Usta nerede, biz oradayız. Bağımsız da olsa yolumuza devam edeceğiz” mesajı verdi.

İLKADIM İTTİFAKA RAZI DEĞİL

İlk resmi açıklama gece saatlerinde İlkadım’dan ve Ayvacık’tan geldi. Yüzlerce vatandaş eski İlkadım Belediye Başkanı Necattim Demirtaş’ın evinin önüne toplandı, ‘aday ol’ baskısı yaptı. Demirtaş da, “İlkadımlılar ittifaka razı değil. Bizim irademize ipotek koyamazsınız. Sizde bu kararlılık olduktan sonra İlkadım bizim elimizden kurtulamaz. Ben de bu duruşu göstermek için varım” diye konuştu.

 

BİAT DEĞİL, HİZMET ZAMANI

MHP’nin Ayvacık’taki tek adayı olan Erdal Avcı da, İYİ Parti veya bağımsız olarak adaylık sinyali verdi. Erdal Avcı, “30 yıldır bir fiil siyasetin içindeyim. Aday olamamanız sizleri bu Ayvacık’a hizmet etme sevdasından ötelemesin. Süreci gözden geçirmeliyiz. Amaç birilerine biat değil, Ayvacıklı’ya hizmet ise şimdi kenetlenme zamanı . Ayvacık Belediye Başkan adayı olarak emir ve görüşlerinize hazırım” ifadelerini kullandı.

 

ERHAN USTA İLE BERABERİZ

MHP’nin Salıpazarı Belediye Başkan aday adayı Cavit Yıldırım da, “Açık ve net söylüyorum. Erhan Usta’nın bizden ne talebi olursa olsun arkasından gideriz. İYİ Parti veya başkası demiyorum” dedi. Kavak Belediye Başkan aday adayı Şerif Ün de, Necattin Demirtaş’ın sokak mitingde, kendisine ‘Sen de Aday Mısın?’ sorusuna “Beraberiz” diye cevap vermişti.

 

İHRAÇ EDİLMELERİ GÜNDEMDE

İlkadım’dan aday gösterilmeyen Necattin Demirtaş, Kavak’ta Şerif Ün, Ayvacık’ta Erdal Avcı ve Salıpazarı’nda Cavit Yıldırım’ın, Cumhur İttifakı’na karşı takındıkları tavır, İYi Parti’den veya bağımsız olarak başkan adayı olacakları yönündeki açıklamaları, MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından genel merkeze rapor edilecek. Özellikle bu dört ismin, MHP’den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta’ya sürekli destek vermesi, ihraç sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirmesi ve son olarak da Cumhur İttifakı’na karşı sergiledikleri ‘tanımıyoruz tavırları’ nedeniyle partiden ihraç edileceği iddia edildi.

N. Alper CABBAR / Hedaf Halk