Samsun Klas Haber

Mustafa Demir:”Samsun ancak insanlarıyla gelişebilir” dedi.

Mustafa Demir:”Samsun ancak insanlarıyla gelişebilir” dedi.
12 Mart 2019 - 6:43

 Demir: ‘Herkes taşın altına elini koyacak’

 Projelerini tanıtan Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, ”Herkes taşın altına elini koyacak. Samsun ancak insanlarıyla gelişebilir” dedi.

ERHAN AKSU

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, düzenlenen muhteşem lansman ile projelerini tanıttı.Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, yerel yönetimlerin kente, millete ve ülkeye hizmet olduğunu belirterek, AK Parti olarak kendilerinin liyakatının da kente, millete ve ülkeye hizmet etmekten geldiğini söyledi.

KARAASLAN 

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Türkiye’nin 31 Mart’ta yerel seçimlere gittiğini, şehirleri 2023 ve ötesine taşıyacak kadroların seçileceğini ve, Cumhur İttifakı ile birlikte gönül belediyeciliği anlayışının şehirlerde hakim olacağını söyledi. Karaaslan’  Cumhur İttifakı, bir birinden kıymetli 17 belediye başkan adayıyla inşallah 31 Mart sonrasında şehrimizin emanetini en üst seviyede taşıyacak değerli Mustafa Demir ile birlikte yola devam edeceğiz.

MUSTAFA DEMİR

OTOPARK VE TRAMVAY SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Demir de katılımcılara projelerini anlattı. Samsun’da yol ve otopark konusunda sıkıntı yaşandığını belirten Mustafa Demir, ‘Bunun tek çözüm yolu, Canik’ten başlayarak Hançerli’de dahil üstü bölgelerimizde ve mahallerimizde çiftliğin üstü ve altı, Gazi Caddesi’nin üstü ve altı, Pazar Mahallesi, Hançerli Mahallesi. O bölgelerde tesrif ettiğimiz yapı adalarını otopark ihtiyacını karşılayacak şekilde planlayarak ve kamulaştırıp o adaları yıkıp altına iki kat otopark üstünü de yeşillik olan bir yaşam alanına dönüştüreceğiz. Otopark sorununu çözene kadar bu çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki 5 yılda büyük çapta bu çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz’ şeklinde konuştu.  Demir, tramvay hattını batıda Taflan’a, doğuda ise Çarşamba Havaalanı’na kadar uzatmayı planladıklarını ifade etti.

ESKİ FUAR YENİ KONSEPTE HAYATA GEÇECEK

Samsun Fuar, Kültür, Turizm, Ticaret, Eğlence ve Yaşam Merkezi’ni hayata geçirmeyi planladıklarını aktaran Demir, ‘Samsun eski fuar alanını yeni konsepte göre, yeni tekniğe göre, yeni projeyle birlikte hayata geçirmek üzere çalışmalara başlıyoruz. Bunu yaparken Samsun’a simge olabilecek bir meşaleyi andıran bir projemiz olacak. Orada insanlarımız, Samsun’a gelen turistlerin fotoğraf çektirdiği ve Samsun’a güzel bir marka değeri katabilecek tekne üzerinde iskeleyle beraber restorantların olduğu bir fuar alanı olacak. 24 çeşit alanda 15’er gün arayla yaz kış ticari anlamda bir fuarcılığın icra edildiği bir fuarı da bunun içerisine yerleştireceğiz. İçerisinde mescit, çocuk oyun alanı, yaşam alanı, kafelerin olacağı bir fuarı Samsun’a tekrar kazandıracağız’ ifadelerini kullandı.

5 YIL GECE GÜNDÜZ

Tüm projelerini halkla birlikte yöneteceklerini kaydeden Mustafa Demir, ‘1 milyon 350 bin insanımız belediyeye ulaşacak. Bana da ulaşacak. Böyle bir belediyeyi yerleştireceğiz. Herkes taşın altına elini koyacak. Samsun ancak insanlarıyla gelişebilir. Samsun’u dışarıdan gelip kimse kalkındırmaz. Emek vermeden hiçbir şey olmuyor. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak kazandığımda Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sabah namazıyla mesaiye başlayıp 5 yıl gece gündüz koşturacağım’ açıklamasında bulundu.

Toplantıya, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, ilçe belediye başkanları ile başkan adayları ve partililer katıldı