Samsun Klas Haber

Samsun’da Yeni Başkan Kim Olacak?

Samsun’da Yeni Başkan Kim Olacak?
29 Nisan 2018 - 8:06

 Samsun’da başkanlık temayülü

 AK Parti,  Samsun’da yeni büyükşehir belediye başkanının belirlenmesi amacıyla bugün temayül yoklaması yapacak

Samsun Büyükşehir Belediye BaşkanıYusuf Ziya Yılmaz‘ın milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından anket çalışmalarını tamamlayan AK Parti, bugün de yeni başkanın belirlenmesi amacıyla temayül yoklaması yapacak.

GENEL MERKEZE İLETİLECEK

AK Parti Genel Merkezi’nce yapılan anket çalışmalarının ardından yeni büyükşehir belediye başkanının belirlenmesi için bugün saat 14.00’de Ömer Halisdemir Salonu’nda, il ve ilçe başkanları, büyükşehir belediyesi meclis üyelerinin katılacağı temayül yoklaması yapılacak. Temayül sonucunda en çok oyu alan belediye başkanı ya da büyükşehir belediyesi meclis üyelerin adları, genel merkeze iletilecek.

3 MAYIS’TA BELLİ OLACAK

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olan anket sonuçları ile temayül yoklamasının sonuçlarının değerlendirilip, büyükşehir belediye başkanının belirlenerek, 3 Mayıs’ta yapılacak Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında aday gösterilecek.

İKİ FORMÜL VAR

Bu arada, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iki formül üzerinde de durulduğu öğrenildi. Birincide, “abi formülü” ile 2019′ da yapılacak yerel seçimlere kadar başkanlık, ikinci de ise 2019 seçimlerinde aday gösterilecek olan siyasetçinin şimdiden belirlenmesi üzerinde duruluyor.

BAŞKANLIK İÇİN 7 İSİM

3 Mayıs’ta yapılacak toplantıda, büyükşehir belediye başkanlığı için İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çarşamba Belediye Başkanı Av. Hüseyin Dündar, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır’ın adı geçiyor.

Kaynak: Haber Gazetesi