Samsun Klas Haber

Tok, Anadolu Mahallesi’nde yapılacak okul yeri, çam ağaçlarına zarar vermeden planlanıyor’ dedi.

Tok, Anadolu Mahallesi’nde yapılacak okul yeri, çam ağaçlarına zarar vermeden planlanıyor’ dedi.
07 Mart 2019 - 16:02

 

Başkan  Tok: ‘Ağaçlara zarar vermeceğiz’

İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan Tok, Anadolu Mahallesi’nde yapılacak okul yeri, çam ağaçlarına zarar vermeden planlanıyor’ dedi.

 

İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan Tok, Anadolu Mahallesi’nde belediyeye ait 10 dönümlük çiçek serası içerisinde yapılacak 12 ve 24 derslikli ilkokulun yerinin çam ağaçlarının korunarak planlandığını söyledi.

EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

Çocukların eğitimine yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyleyen  Erdoğan Tok, “Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimlerine katkıda bulunmak yarınlarımıza katkıda bulunmak demektir. Bu nedenle eğitime her fırsatta desteğimizi sürdürüyoruz. Sağlıklı bir yeni nesil için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Anadolu Mahallesi’nde belediyeye ait 10 dönümlük araziyi Milli Eğitim’e devrederek, ilçeye yeni bir okul kazandırdık. Yerel yöneticiler olarak sadece park, bahçe, temizlik, yol kaldırım gibi rutin hizmetlerin dışında eğitimin, sporun ve sağlığın alt yapısını oluşturma noktasında planlamalar, çalışmalar ve arsa oluşturma noktasında çalışıyoruz. Anadolu Mahallesi’nde bulunan 10 dönümlük çiçek serasını Milli Eğitime devrettik. Anadolu Mahallemiz çiçek serasında bu alanda 12 ve 24 derslikli ilkokul yapılmasına imkan sağladık. Okulun yapılacağı alanda bulunan çam ağaçlarını koruyoruz. Doğallığını bozmuyoruz. Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi, okul yerini ağaçlara zarar vermeden planlıyor. Çocuklarımızın nefes alacağı bu yeşil alanı koruyarak tabiata sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.