Samsun Klas Haber

  Tok; “Hiçbir Zaman Görevimiz Değil Demedik”

   Tok; “Hiçbir Zaman Görevimiz Değil Demedik”
13 Nisan 2018 - 8:46

 

 

 

 

İLYASKÖY MAHALLESİ YENİ CAMİİ’NE KAVUŞUYOR…

İlkadım Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yıkımı gerçekleştirilen İlyasköy Camii yeniden yapılıyor.

 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, İlkadım İlçe Müftüsü Hasan Başoğlu, İlyasköy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşan ve vatandaşların katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirildi. İlçe genelindeki tüm camilerde yenileme ve bakım hizmetlerini aralıksız gerçekleştiren İlkadım Belediyesi eski İlyasköy Camii’nin yıkımını üslenmişti. Yıkımın ardından tamamlanan hazırlıklarla beraber Camii ve Kuran Kursu inşaatı için temel atma töreni düzenlendi.

 

“ İLYASKÖY MAHALLE CAMİİ”

Yaklaşık 2 dönüm alan üzerine inşa edilen İlyasköy Mahallesi Camiinde, bittiğinde yaklaşık 3000 kişi ibadet edebilecek. 2200 kişi bay olmak üzere 800 kişi bayan cemaat yeri olacak olan camide, Bayan kuran kursu, yaz kuran kursu sınıflarının yanında, çok amaçlı salon ve kütüphane bulunacak.Vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılananİlyasköy Mahallesi Camisiasansörlü, alttan ısıtmalı ve 40 araçlık otopark ile en kısa sürede tamamlanarakvatandaşların hizmetine sunulacak.

 

“CAMİLER SADECE İBADET YERLERİ DEĞİL MÜSLÜMANLARIN BULUŞMA NOKTASIDIR”

Temel atma törenine katılan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok camii ve mescitlerin toplumda büyük öneme sahip olduğunu vurgularken; “Müslümanların buluşma noktası olan camilerimizin önemini bilerek camilere yapılan yardım ve hizmetler için hiçbir zaman görevimiz değildir demedik. Tam tersine uzun yıllar sonra Karadeniz’in en büyük cami ve külliye projesine imza atarken UlugaziToki’de belediyemize ait arsamız üzerine yapımını üstlendiğimiz bir caminin inşasına başladık. Bunların yanı sıra ilçemiz sınırlarında bulunan tüm camilerimizin bakımını, yenileme çalışmalarını ve temizliklerini üstleniyoruz. Şu an temel atma merasimi için toplandığımız alanda bulunan eski camimizin yıkımını ve hafriyat çalışmalarını gerçekleştirerek bu alanı yeni bir cami ve Kuran kursu için hazır hale getirdik. Yeni İlyasköy Camii ve Kuran Kursunun mahallemiz ve İlkadım’a hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.